Tips

5 tuintips voor in de zomer

5 tuintips voor in de zomer

Wie dacht dat je in de zomer niet in de tuin aan het werk hoeft en met een cocktail op Bali kunt gaan zitten heeft het mis. Juist in de zomer zijn er genoeg dingen die je aan je tuin kunt doen. Zo hou je langer plezier van je tuin. In dit artikel geven we je enkele tips over wat je het beste kunt doen in je tuin.

5 tips voor vaderdag cadeau’s

1. Maai je gazon, maar niet te kort

Juist de zomerperiode is voor je gazon hét moment om te bloeien. Je gras groeit een stuk sneller dan normaal en waarschijnlijk wil je het gras vaker en korter maaien. Juist dat is iets wat je niet moet doen. In hitteperiodes van 25 graden of meer kun je het gras het beste maaien tot ongeveer 5 centimeter. Juist in deze hitteperiodes is je gazon een stuk kwetsbaarder en bescherm je je gazon beter als je het wat langer laat groeien. Buiten de hitteperiodes kun je jouw gazon prima 1 tot 2 keer per week maaien.

Bekijk onze grasmaaiers
5 tuintips voor in de zomer

2. Bemest en verticuteer je gazon

De zomerperiode is onder andere de periode dat onkruid tot bloei komt. Je kunt dit het beste voor zijn door je gazon goed te verticuteren en vervolgens te bemesten. Zo is je gazon beschermd tegen onkruid en zeer vruchtbaar dankzij het mest. Onkruid maakt hierdoor een stuk minder kans.

Bekijk onze verticuteermachines
5 tuintips voor in de zomer

3. Snoei hagen en corniferen

De zomer is ook de periode dat je het beste jouw hagen en snelgroeiende coniferen kunt snoeien. Wees hier alleen wel voorzichtig mee, want je kunt niet altijd gaan snoeien. Als de zon flink schijnt, kunnen de hagen verbranden. Door het snoeien komen bladeren in contact het het zonlicht die eerder altijd in de schaduw zaten. Probeer daarom te gaan snoeien als de zon niet volop schijnt.

Bekijk onze heggenscharen
5 tuintips voor in de zomer

4. Verwijder onkruid uit je tuin

Zoals gezegd groeit onkruid het beste in de zomer. Daarom is het de ideale periode om dat onkruid de kop in te drukken. Onderhoud daarom je borders en verwijder eventueel onkruid. Zo voorkom je dat het uit de hand gaat lopen en je later in het jaar een heel bos aan onkruid in je tuin hebt.

Bekijk onze onkruidbestrijding
5 tuintips voor in de zomer

5. Geef je planten genoeg water

Belangrijk in de zomer is dat je uitdroging probeert te voorkomen. Zeker in droge periodes hebben planten en gazonnen het zwaar. Probeer deze dan ook langdurig te besproeien. Het is beter om deze twee keer lang te sproeien dan vier keer kort. Zo bouwt de plant een buffer op.

Bekijk ons assortiment Tuinslangen & Haspels