Tips

Een zitmaaier meer dan alleen een grasmaaier

Een zitmaaier meer dan alleen een grasmaaier

In het winterseizoen denk je misschien niet zo gauw aan grasmaaien en staat je zitmaaier waarschijnlijk veilig opgeborgen in de schuur. Maar wist je dat je jouw zitmaaier niet alleen voor grasmaaien kunt gebruiken? Bij de meeste zitmaaiers zijn namelijk tal van accessoires te verkrijgen waardoor je jouw zitmaaier ook buiten het maaiseizoen nuttig kunt inzetten. In dit artikel geven we je enkele voorbeelden waarvoor je jouw zitmaaier buiten het seizoen kunt gebruiken.

STIGA FRONTBORSTEL 85 CM

Zitmaaier als veegmachine

Met name voor de frontmaaiers van Stiga zijn er veel frontborstels aanwezig. Deze borstel bevestig je aan je zitmaaier in plaats van het maaidek. Hierdoor kun je met jouw zitmaaier bladeren en ander boomafval wegvegen.

STIGA AANHANGWAGEN COMBI

Zitmaaier met aanhanger

Als je in de tuin aan het werk gaat, is het soms handig om een aanhangertje te hebben. Dit kan handig zijn voor het verplaatsen van zand bijvoorbeeld. Hiervoor kun je natuurlijk met een kruiwagen gaan sjouwen, maar waarom zou je? Stiga heeft namelijk een aantal aanhangwagens die je achter je zitmaaier kunt hangen. Dit bespaart natuurlijk een hoop moeite.

STIGA SNEEUWBLAZER HYDRO 2 TRAPS

Door weer en wind

Als er veel sneeuw valt, is daar ook over nagedacht. Je kunt namelijk een sneeuwblazer bevestigen aan je zitmaaier om zo je stoep of oprit vrij te maken van sneeuw. Er zijn in dat soort weersomstandigheden zelfs sneeuwkettingen beschikbaar, waardoor je meer grip krijgt met je zitmaaier. Waarschijnlijk komt het in Nederland nooit zo ver, maar het materiaal is in ieder geval wel beschikbaar.

Benieuwd hoe je jouw zitmaaier naast het maaien van je gazon nog meer nuttig kunt gebruiken? Bekijk dan het volledige assortiment aan accessoires voor zitmaaiers op de aparte pagina hiervoor. Mocht je nog vragen hebben over één van deze accessoires, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met het vinden van de accessoires die jij nodig hebt.