Stihl tip

Gazononderhoud in de zomer

Gazononderhoud in de zomer
Gazononderhoud in de zomer

1. Water geven

Water is cruciaal voor een gezond gazon in de zomer. Het is belangrijk om uw gazon regelmatig en diep te bewateren. Geef uw gazon bij voorkeur één keer per week water, met ongeveer 20-25 liter per vierkante meter. De beste tijd om water te geven is vroeg in de ochtend of laat in de avond, wanneer de verdamping minimaal is. Dit zorgt ervoor dat het water diep in de grond doordringt en de wortels bereikt.

Gazononderhoud in de zomer

2. Maaien

Regelmatig maaien is essentieel om uw gazon in topconditie te houden. In de zomer moet u uw gazon om de 4-7 dagen maaien. Stel de maaihoogte in op 4-5 cm voor zonnige delen van uw gazon en 5-7 cm voor schaduwrijke delen. Door het gras iets langer te laten, beschermt u het tegen uitdroging en helpt u het vocht beter vast te houden. Bij gazons die in de schaduw liggen moet het gras minstens 5 cm hoog zijn.

Bekijk assortiment grasmaaiers

3. Bemesting

Een goed bemest gazon is beter bestand tegen de stress van de zomerhitte. Gebruik een uitgebalanceerde meststof om uw gazon in juni te voeden. Dit stimuleert een sterke groei en houdt het gras gezond. Kies een meststof die rijk is aan stikstof, kalium en fosfor, om de wortelgroei te bevorderen en de algehele gezondheid van het gazon te verbeteren.

Gazononderhoud in de zomer

4. Onderhoud van de grasmaaier

Houd je grasmaaier in goede staat door regelmatig de messen te slijpen en de maaier schoon te maken na gebruik. Doffe messen kunnen het gras scheuren in plaats van snijden, wat kan leiden tot een ongezond uiterlijk en een verhoogde vatbaarheid voor ziekten. Als je scheuren of inkepingen in het mes ziet, vervang het dan onmiddellijk. We raden aan om het mes regelmatig te demonteren en te slijpen, bij voorkeur na elke 25 werkuren, om altijd een optimaal maairesultaat te garanderen.