Tips

Hoe was je een auto met een hogedrukreiniger?

Hoe was je een auto met een hogedrukreiniger?

Als je je auto goed wil wassen met een hogedrukreiniger, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel lichten we graag de belangrijkste dingen toe.

Hoe was je een auto met een hogedrukreiniger?

Welke hogedrukreiniger moet je kiezen?

Bij het kiezen van een hogedrukreiniger zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je van plan bent om er auto’s mee te wassen. Zo onderscheidt iedere hogedrukreiniger zich door de minimale en maximale druk, vaak uitgedrukt in bar. Voor het wassen van auto’s heb je minimaal 10 bar nodig om vuil van je auto te kunnen verwijderen. In principe geldt: hoe meer bar, hoe krachtiger de hogedrukreiniger en dus hoe beter de machine vuil kan verwijderen. Bij het wassen van auto’s is het echter belangrijk dat je niet meer dan 200 bar kiest. Dit kan namelijk de lak van je auto beschadigen.

Bij het uitzoeken van een hogedrukreiniger is het ook handig als je er een kiest waar je een wasborstel op kunt bevestigen. Dit maakt het autowassen namelijk een stuk eenvoudiger. Dit kan in ieder geval met elke Stihl hogedrukreiniger. Heb je een ander merk hogedrukreiniger, dan is het verstandig om te kijken welke accessoires hierop passen.

Bekijk alle hogedrukreinigers

Let op de weersomstandigheden

Als je de auto gaat wassen, dan is het belangrijk dat het niet extreem koud of extreem warm is. In beide gevallen heb je grote temperatuurverschillen tussen de buitentemperatuur en dat van het water van de hogedrukreiniger. Hierdoor kan de lak van je auto beschadigen. In de winter is het beter om je auto niet te wassen bij een temperatuur van -10 graden Celsius of lager. In de zomer kun je beter ’s ochtends vroeg de auto wassen wanneer het nog koel.

Hoe was je een auto met een hogedrukreiniger?

Draag de persoonlijke beschermingsmiddelen

Autowassen lijkt een onschuldige bezigheid, maar schijn bedriegt. Dankzij de kracht van de hogedrukreiniger kan het zijn dat er vuil of steentjes omhoog gespat worden. Draag daarom altijd een veiligheidsbril, zodat je niet geraakt wordt door dit vuil. Lees ook altijd de gebruiksaanwijzing van de machine om te kijken of je wellicht meer veiligheidsmaatregelen moet nemen.

Hoe ga je te werk?

Autowassen doe je in een aantal stappen. Het is belangrijk dat je grondig en gestructureerd te werk gaat. Werk in de onderstaande volgorde:

  1. Verwijder grof materiaal, zoals bladeren en takjes van de auto om zo schade door de hogedrukreiniger te voorkomen.
  2. Spoel grof materiaal weg met de hogedrukreiniger. Hou de hogedrukreiniger op minimaal 30 centimeter afstand van de auto om schade aan de lak te voorkomen.
  3. Breng het reinigingsmiddel aan op de auto, zoals autoshampoo.
  4. Verwijder vuil door gebruik te maken van een spons of wasborstel.
  5. Spoel de auto af met de hogedrukreiniger en droog deze met een zachte doek of zeem.

Als je deze stappen hebt doorlopen, dan ziet je auto er weer brandschoon uit.