Tips

Je tuin winterklaar maken

Je tuin winterklaar maken

De winter staat weer voor de deur en dat betekent werk aan de winkel voor wat betreft je tuin. Het is belangrijk dat je de tuin winterklaar maakt, zodat deze er in het voorjaar weer gezond en netjes bij staat. In dit artikel geven we je enkele tips hoe je dit winterklaar maken aanpakt.

Hoe win je de strijd tegen vallende bladeren?

Buurmans gras is altijd groener, of niet?

Het grootste irritatiepunt voor de meeste mensen is op dit moment al het blad in hun tuin. Al dat blad op je gazon is ook niet zo goed voor het gras, want het ontneemt al het zonlicht. Hierdoor verkleurt het gras. Het is daarom goed om al het blad weg te halen met een bladblazer of bladzuiger. Zo blijft jouw gras groen.

Bekijk ons assortiment bladblazers
Home

Blijf je gazon maaien

Hoewel het al bijna winter is, groeit het gras in je tuin nog steeds. Vaak blijft het ook groeien zolang het boven de 6 graden Celsius is buiten. Tot die tijd kun je het gazon dan ook blijven maaien, maar maai het dan weer niet te kort. Zorg ervoor dat het gras in ieder geval 4 centimeter is, want anders maai je het te kort en is dat slecht voor het gras.

Bekijk ons assortiment grasmaaiers
STIHL HSA 100.1  ACCUHEGGENSCHAAR, 60CM

Tijd om te snoeien

Vlak voor de winter is het ook de tijd om te gaan snoeien. Als jouw hagen of siergrassen te lang worden, dan is nu het moment om daar wat aan te gaan doen. Snoei deze planten voordat het gaat vriezen. Dit is het beste voor de planten. Voor het snoeien van een heg heb je vaak een heggenschaar nodig. Voor veel andere planten zal een takkenschaar voldoende zijn.

Bekijk ons assortiment heggenscharen