Lees meer over

Eliet

Eliet

Bij ELIET zijn ze trots op hun Belgische roots. Het bedrijf werd opgericht door Emiel Lietaer, die door zijn naam samen te voegen, de geboorte van ELIET mogelijk maakte. Met een schat aan technische kennis en een scherp oog voor kansen in de tuinsector, ontwikkelde Emiel Lietaer in de jaren 1980 de allereerste ELIET-machines. Wat begon als een soloproject, is nu uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf dat wereldwijd herkenbaar is aan de kenmerkende oranje ELIET-machines.

Alle ELIET-machines worden vervaardigd in het hart van West-Vlaanderen, België. Omdat ELIET als Belgische fabrikant een beperkte thuismarkt heeft, is het bedrijf sterk internationaal gericht. Vanaf het begin heeft ELIET zich gespecialiseerd in nichemarkten, verdeeld over verschillende toepassingsgebieden, waaronder groenafvalverwerking, gazonaanleg en -onderhoud, afvalbeheer en zelfs sneeuwruiming.

De platte bedrijfsstructuur van deze familieonderneming biedt flexibiliteit om snel te reageren op veranderende klantbehoeften. Dit uit zich in de dynamische researchafdeling, die voortdurend innovatieve machines en technologieën ontwikkelt.

ELIET is een volledig geïntegreerd bedrijf dat ontwerp, ontwikkeling, productie, assemblage en logistiek in eigen beheer heeft. Dit biedt aanzienlijke voordelen voor de eindgebruiker. Emiel Lietaer, oprichter van ELIET en hoofd van het Eliet Creative Lab™, zegt hierover: “Door te luisteren naar de klant, identificeren we bepaalde problemen in de tuinwereld, waar wij vervolgens een duurzame, tijdloze oplossing voor zoeken, en dat iedere dag opnieuw.”

Bij ELIET combineren ze Belgische passie met innovatie en streven ze er voortdurend naar om de tuinervaring van klanten te transformeren. ELIET staat voor efficiënte machines die niet alleen goed werken, maar ook een glimlach op het gezicht van tuinliefhebbers toveren terwijl ze van hun groene oase genieten. Welkom in de wereld van ELIET, waar tuinieren wordt verheven tot een ware kunst. Ontdek het assortiment van ELIET op onze webshop, Knoll Tuinmachines.