Stihl nieuws

Nieuwe Stihl robotmaaiers aangekondigd

Nieuwe Stihl robotmaaiers aangekondigd

STIHL heeft een volledig nieuwe serie robotmaaiers aangekondigd voor 2023. Het gaat om 6 nieuwe modellen in de serie iMOW. Met hun veelbelovende specificaties overtreffen ze de huidige serie robotmaaiers en zetten ze nieuwe standaarden voor de toekomst. Zo kan het nieuwste topmodel uit de iMOW reeks oppervlakten tot wel 5000 m² maaien. Daarnaast kan de maairobot zich moeiteloos voortbewegen op hellingen tot wel 45%.

Nieuwe Stihl robotmaaiers aangekondigd

Uitzonderlijke prestaties

De nieuwe Stihl iMOW 5, iMOW 6 en iMOW 7 komen in twee uitvoeringen: het basismodel en de EVO-uitvoering. De EVO-modellen zijn kenmerkend dankzij hun grijze kap. Naast de uiterlijke kenmerken, kenmerkt een EVO-model zich ook doordat de maaier sneller werkt, de machine uitgerust is met een geïntegreerd 4G-abonnement en het een hellingshoek tot wel 45% kan bereiken.

Mocht dat laatste nog niet genoeg zijn, kan je een EVO-model upgraden met tractiebanden en extra gewichten om een hellingshoek tot wel 60% te bereiken. Een standaarduitvoering van de nieuwe Stihl iMOW robotmaaiers kan een hellingshoek tot 40% bereiken.

Nieuwe Stihl robotmaaiers aangekondigd

Vooruitstrevende technologie

De nieuwe generatie STIHL iMOW robotmaaiers rijdt met een variabele snelheid. Het past zich aan de omgeving aan. Bovendien detecteert het zelf obstakels met behulp van ultrasone sensoren. Kortom: de maairobot is een stuk slimmer geworden ten opzichte van zijn voorgangers.

De robotmaaiers worden in januari 2023 uitgebracht en zijn ook pas vanaf dan leverbaar. Je kunt ze al wel vast bestellen, zodat jouw STIHL iMOW robotmaaier bij een van onze eerste leveringen zit. Wil je meer weten over de maaiers? Neem dan contact met ons op.