Lees meer over

Silky

Silky

Silky

Met een eeuw aan ervaring, heeft Silky zijn handzagen vervaardigd met onwrikbare toewijding en geavanceerde technologie gedurende de afgelopen 100 jaar. Onze toewijding aan kwaliteit wordt onderstreept door onze unieke combinatie van speciale legeringen, diepgaande kennis van metaalbewerking, en expertise in de technische aspecten van tandpatronen, wat resulteert in een ongeëvenaarde kwaliteit.

Unieke Zaagbladen
De zaagbladen van Silky zijn vervaardigd uit “Authentic Premium Japanese Steel” en met uiterste precisie gelaserd. Deze bladen zijn van ongekende kwaliteit: ze combineren een hoge hardheid en slijtvastheid met een flexibele, zachte kern.

Hard en Slijtvast
De hardheid van ons metaal wordt bepaald door een speciale chemische samenstelling en een uniek warmtebehandelingsproces. Het hoge koolstofgehalte in ons staal zorgt voor uitzonderlijke slijtvastheid en behoudt de scherpte gedurende lange tijd.

Zacht en Flexibel
Onze zaagbladen worden op ambachtelijke wijze gesmeed, waarbij de kern van de zaagtand wordt gevormd uit zacht metaal, waardoor de zaag zowel flexibel als effectief in het hout is.

Daarnaast bieden we enkele modellen, zoals de Sugoi, Hayate en Tsurugi, vervaardigd uit hooggelegeerd staal, wat de zaagbladen sterker, corrosiebestendiger en beter bestand maakt tegen temperatuurwisselingen. Bovendien zijn al onze zaagbladen vervangbaar en eenvoudig te wisselen.

Een Breed Assortiment
Silky biedt een uitgebreide selectie zagen voor snoeiwerk en houtbewerking, variërend van vouwzagen tot holsterzagen, met gebogen en rechte zaagbladen en diverse vertandingsopties. Onze telescopische stokzagen zijn beschikbaar in lengtes van 2,40 m tot maar liefst 7,70 m.