Tips

Wat zijn de voordelen van een Stihl robotmaaier?

Wat zijn de voordelen van een Stihl robotmaaier?

Je hebt er vast wel eens één bij iemand in de tuin zien rijden: een Stihl robotmaaier. Je vraagt je misschien af of dit ook iets voor jou is en bent benieuwd naar de voordelen van de machine. In dit artikel leggen we je graag uit wat een Stihl robotmaaier zo populair maakt.

Wat zijn de voordelen van een Stihl robotmaaier?

Gemak dient de mens

Een van de redenen dat mensen kiezen voor een Stihl robotmaaier is dat ze zelf niet meer hoeven te maaien. In principe kun je de robotmaaier installeren en vervolgens maait het automatisch iedere dag je gazon. Dat scheelt jou een hoop tijd aan gras maaien. Zo heb je tijd voor allerlei andere leuke dingen.

STIHL RMI 422.2 ROBOTMAAIER

De Stihl robotmaaier is er voor iedere tuin

Of je tuin nu groot of klein is, er is altijd wel een Stihl robotmaaier te vinden die geschikt is voor jouw formaat tuin. De maximale hoeveelheid gazonoppervlak dat de machine kan maaien varieert namelijk van 800 m² tot wel 5000 m². De Stihl robotmaaier past daarom in iedere tuin!

Bekijk ons assortiment STIHL Robotmaaiers
STIHL RMI 422.2 PC ROBOTMAAIER

Een Stihl robotmaaier is zeer intelligent

De robotmaaiers van Stihl vanuit de iMow-serie zijn allemaal te bedienen via je app. Je kunt dus bijvoorbeeld maaischema’s instellen op basis van de weersverwachting. Hoewel je dit dus zeer gemakkelijk via de app kan doen, is de robotmaaier zelf ook erg slim. Het detecteert wanneer het regent of te hard waait. Als dit het geval is, dan keert de robotmaaier vanzelf terug naar het laadstation. Wanneer de neerslag is teruggedrongen tot en door jou zelf in te stellen niveau, zal de robotmaaier zijn maaironde vanzelf weer hervatten.

Naast slimmigheden voor het maaien is een Stihl robotmaaier ook uitgerust met andere functies. Zo schakelt de robotmaaier vanuit veiligheidsoverwegingen vanzelf uit wanneer je deze oppakt. Ook is de robotmaaier uitgerust met een tracker en beveiligd met een pincode, zodat diefstal sterk wordt ontmoedigd.

STIHL RMI 422.2 ROBOTMAAIER

Een robotmaaier is gezonder voor je gazon

Een robotmaaier heeft een belangrijke eigenschap, namelijk dat deze geen opvangbak heeft. Het gras wordt heel fijn gemaaid en direct uitgestrooid over het gazon. Dit principe wordt ook wel mulchen genoemd en iedere robotmaaier werkt zo. Deze dunne laag maaisel dat over je gras wordt uitgestrooid is heel gezond voor je gazon. Het dient als een bescherm laag voor het gras en bovendien ziet het gazon er ook een stuk groener uit dan een gazon die niet gemulcht wordt. Dit is dus nog een reden om een Stihl robotmaaier aan te schaffen.

ROBOT INSTALLATIESERVICE 500 TOT 1000M²

De installatieservice van Knoll Tuinmachines

Wanneer je een Stihl robotmaaier bij ons koopt, komen wij deze gewoon bij jou installeren*. We komen naar jou toe met het benodigde maaidraad en gereedschap. Vervolgens leggen wij het maaidraad voor je aan en testen we de robotmaaier. Zo weet je zeker dat jouw robotmaaier straks goed functioneert. Dit is zeker handig als je niet zo handig bent met het installeren van robotmaaiers.

* Let op: De installatieservice van Knoll Tuinmachines geldt alleen voor klanten binnen 50 kilometer van onze vestigingsplaats.

Afbeelding stijlelement Wat zijn de voordelen van een Stihl robotmaaier?
Wil je meer

Informatie of advies

Wil je meer informatie of advies over de aanschaf van een STIHL Robotmaaier?
Neem gerust contact met ons op!
Contact

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met het onderhoud van een Stihl robotmaaier?

Een Stihl robotmaaier is een degelijke machine. Hierdoor heeft het niet continu onderhoud nodig. Wanneer je dan toch service en onderhoud nodig hebt, kun je contact opnemen met ons. Ons team van experts weet precies hoe zij om moeten gaan met de machines. Hierdoor ben jij verzekerd van een gemaaid gazon!

Kan ik de robotmaaier ook zelf installeren?

Ja, in principe kan dat. Je hebt dan alleen wel een installatiekit nodig van Stihl en kennis van het installeren van robotmaaiers, maar dan kun je zelf het maaidraad aanleggen en de robotmaaier installeren. Mocht je hier niet uit komen, dan kunnen wij de robotmaaier ook voor jou installeren*.

* Let op: Onze robotmaaier-installatieservice geldt alleen voor klanten binnen 50 kilometer van onze vestigingsplaats.