Tips

5 onderhoudstips voor je tuin in het voorjaar

5 onderhoudstips voor je tuin in het voorjaar

De vogeltjes beginnen weer te fluiten en de zon begint weer met schijnen; het is voorjaar. Wat betekent dit voor je tuin? Dat willen we je graag vertellen. Hieronder geven we 5 tips voor het voorjaar, zodat jouw tuin er weer pico bello uitziet!

1. Maai je gazon

Misschien is het je al wel opgevallen, maar dankzij het mooie weer begint je gazon weer volop te groeien. Dat betekent dat het weer toe is aan een maaibeurt. Haal de grasmaaier dus maar weer uit de schuur. Goed onderhoud aan aan je gazon is erg belangrijk, want hierdoor houdt je het gezond. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook gewoon een stuk verzorgder uit als het gras netjes gemaaid is. Als je ervoor wil zorgen dat jouw gazon er extra verzorgd uitziet, dan kun je ook nog een kantenmaaier kopen. Hiermee maai je, zoals de naam al doet vermoeden, de randen van je gazon, zodat ook deze er weer verzorgd uitzien.

2. Verticuteer het gazon

Nadat je het gazon gemaaid hebt, is het goed om het gazon te verticuteren met een verticuteermachine. Door te verticuteren haal je mos en grasvilt weg uit het gazon, waardoor deze meer lucht krijgt om te ademen. Bovendien zorgt kan het gazon meer water opnemen. Al met al zorgt dit er ook voor dat het gazon weer een stuk gezonder is en er uiteindelijk nog verzorgder uitziet.

3. Het wordt tijd om onkruid te verwijderen

De natuur staat in het voorjaar vaak weer helemaal in bloei, maar het onkruid dus ook. Tussen jouw planten en bloeien beginnen de eerste onkruidplanten weer te bloeien. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar het is wel belangrijk dat je dit probleem aanpakt. Onkruid heeft natuurlijk ook voedingsstoffen nodig om te groeien. Deze haalt de plant uit de grond, maar dit zijn tegelijkertijd de voedingstoffen die jouw planten, struiken en bloemen nodig hebben. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien ziet je tuin er ook verzorger uit als er geen onkruid in staat. In kleine tuinen kun je vaak nog wel met de hand al het onkruid verwijderen, maar als jouw tuin wat groter is, is het toch wel handig om iets van onkruidbestrijding te gebruiken.

4. Tijd om nieuwe bloemen of planten in je tuin te zetten

Het voorjaar is het meest geschikte moment voor bloemen en planten om te groeien. Daarom wordt het hoog tijd dat je deze in je tuin gaat planten als je wil dat ze het dit jaar nog goed gaan doen. Met ons assortiment van tuingereedschap heb je waarschijnlijk de juiste middelen om deze bloemen of planten in je tuin te zetten.

5. Snoei vaste planten

Er is een groot aantal planten dat in het voorjaar gesnoeid moet worden met bijvoorbeeld een heggenschaar. Het gaat hier dan met name om vaste planten, zoals heggen of struiken. Het voorjaar is hier het meest geschikte moment voor. Als je jouw planten goed snoeit, dan is dit ook beter voor de plant. Deze blijft dan gezond en houdt het ook langer vol.