Stihl nieuws

STIHL Award Voor Beste Accudealer

STIHL Award Voor Beste Accudealer

Knoll B.V. is door STIHL uitgeroepen tot beste accudealer van 2024. Dat houdt in dat wij relatief gezien de meeste accumachines verkopen ten opzichte van de traditionele benzine-variant. Wij adviseren veel klanten om een accumachine te kopen, omdat het veel voordelen biedt ten opzichte van een variant op benzine. Daarnaast hebben wij een aparte stelling in onze winkel waar we de accumachines hebben staan, zodat het voor ons gemakkelijk is het STIHL assortiment accumachines uit te lichten. De award van STIHL komt voor ons daarom niet geheel als een verrassing.

Correcte Opslag van STIHL Lithium-ion-accu’s

Wat zijn de voordelen van een accumachine?

In de afgelopen jaren hebben accumachines zich steeds verder ontwikkeld; de capaciteit neemt rap toe en een accumachine levert tegenwoordig een vergelijkbare prestatie als een variant op benzine. Een accumachine is onder andere voordelig omdat de machine kosten bespaart. De onderhoudskosten van een accumachine zijn lager ten op zichte van een variant op benzine. Bovendien hoef je geen benzine te kopen voor een accumachine, wat ook nog weer kosten bespaart.

Ook hebben accumachines een positief effect op het milieu. Doordat ze geen verbrandingsmotor hebben, stoten ze bij het gebruik geen CO2 uit. Hierdoor zijn de machines ook nog eens duurzamer dan de variant op benzine.

Correcte Opslag van STIHL Lithium-ion-accu’s

Verschillende accusystemen van STIHL uitgelegd

STIHL kent verschillende accusystemen: AS-lijn, AK-lijn en AP-lijn. Een AS-accu is geschikt voor de kleinere machines van STIHL, zoals de GTA 26 snoeizaag, ASA 20 snoeischaar en de HSA 26 kantenmaaier. Een AK-accu is geschikt voor de meeste consumenten-tuinmachines, zoals de RMA 235 grasmaaier, BGA 60 bladblazer en FSA 80 bosmaaier. De AP-lijn is gericht op de professionele markt en past op machines als de BGA 250 bladblazer en de REA 100 PLUS accuhogedrukreiniger.

De accu’s van de machines zijn onderling uitwisselbaar, zolang de machine uit dezelfde acculijn komt. Het is ook gemakkelijk om een extra accu bij de machine te bestellen als blijkt dat één te weinig is. Dat maakt het gebruik van accumachines ook erg flexibel.